Meny
 
eplekake olivenlunden 1830 lagunen

EPLEKAKE MED OLIVENOLJE OG BLOMSTERHONNING

En lun og gode eplekake er den perfekte desserten i høst. Olivenlunden 1830 gir deg oppskriften på eplekaken som har det lille ekstra!

INGREDIENSER – EPLEKAKE 

• 300 g eple i båter
• 1 ss eplebalsamico
• 1 ts blomsterhonning

•245 g hvetemel

• 1,5 ts bakepulver
• 160 g sukker
• Skallet fra 2 økologiske sitroner
• 4 egg (romtemperert)
• 2 ss sitronsaft
• 100 g smeltet smør
• 170 g hverdagsolje
• 300 g marinert eple
• 3 ss melk

 

Alt fra Olivenlunden 1830: 1. Eplebalsamico kr 129,- // 2. Blomsterhonning kr 119,- // 3. Hverdagsolje kr 279,-

TILBEREDNING

1. Lag en marinade til eplene ved å blande sammen eplebalsamico og blomsterhonning.

2. Bland det så sammen med eplebåtene. Sett kjølig i minst 1 time.

3. Varm opp ovnen til 180 grader

4. Sikt hvetemel og bakepulver.

5. Smelt smøret.

6. Bland sammen sukker og sitronskallet til alt sukkeret er fuktet. Bland det så med eggene.

7. Tilsett deretter melken, hvetemelet og bakepulveret, sitronsaften, smøret og olivenoljen.

8. Bland alt sammen til blandingen er homogen og hell 1⁄3 av deigen i en smurt form.

9. Ha de marinerte eplene i formen og hell resten av deigen over.

10. Stek kaken i 30-35 minutter.

11. Server gjerne kaken med iskrem til.

ENJOY!

 

Oppskrift: Olivenlunden 1830

Sist endret - 29 september 2017