Meny
 
Halloween oppskrifter

Skummelt godt

Oliviers & Co deler to fristende retter til Halloween!

GRESSKARSUPPE 


4 personer 
20 minutter 
30 minutter koketid 

Fra Oliviers & Co: 
½ ts chilipulver
 
1 – 2 ts urtesalt for pasta og salat
 
2 ss paprikaeddik
 
Ved servering: Kraftig olivenolje, for eks. Il Tempo del Oro 

Fra matbutikk: 
1 løk
 
1 ss revet fersk ingefær 
3 fedd hvitløk
 
2 gulrøtter
 
800 g gresskar i terninger 
5 – 6 dl kraft
 
eller vann og 2 ts grønnsaksbuljong 
2 dl kokosmelk 

Gresskar er mild på smak når den kokes, og passer godt å lage en fyldig suppe av. Bruk din favorittolje til å toppe suppen med, enten det er en mild gresk eller en kraftig italiensk. Paprikaeddiken tilfører suppen det lille ekstra til slutt.

 

1. Hakk løk og fres den i olje i en tykkbunnet gryte til den er myk 
 

2. Tilsett revet ingefær, presset hvitløk og chilipulver og fres videre et par minutter 
 

3. Skrell gulrøttene, del dem i biter og ha i gryta sammen med gresskar i terninger 
 

4. Hell på vann til det dekker ingrediensene og legg på lokk. Kok opp og la småkoke i en halvtimes tid til grønnsakene er møre 
 


 

 

 

 

 

 

FOCACCIA 

 

8 porsjoner 
50 g gjær 

6 dl vann  

1 ts sukker 

1 ts salt  

2 dl mild Oliviers & Co olivenolje (f. eks Protoulis)  

1 kg hvetemel ( 1/2 kg finmalt rug, 1/2 kg hvetemel)
Ca 2 ss olje til smøring av form  

Oliviers & Co urtesalt til pasta og salat  
Oliviers & Co soltørkede tomater

 

1. Bland alle ingrediensene og elt deigen 

2. Fordel deigen i en smurt langpanne  

3. La deigen heve i minst 30 minutter 

4. Ringle over olivenolje og dryss på Oliviers & Co urtesalt  

5. Pynt gjerne med soltørkede tomater og evt oliven  


 

LYKKE TIL!

 

Sist endret - 22 oktober 2018