Meny
 
oppskrifter olivenlunden 1830

Olivenlundens favoritter

Olivenlunden 1830 samlet gjengen for en dag med teambuilding, kunnskapsutveksling og matlaging. De deler sine favorittretter med deg!

Med like mange favorittprodukter som mennesker ble listen over retter som skulle trylles frem på kjøkkenet relativt lang. En av rettene som virkelig slo an var risotto med trøffel. Her kommer smaken av trøffel veldig godt frem, og toppet med vår 15 års jubileum olje og nykvernet Phu Quoc pepper ble dette en nydelig smaksopplevelse.

  

Vi laget også en pastarett, hvor vi blandet fersk tagliolini med pestato med fersk paprika. Vi smakte til med nykvernet Phu Qouc pepper og urtesalt til pasta & salat, før det hele ble toppet med halvtørkede tomater og parmesan.

 

Som en liten avslutning på det hele hadde vi laget hveteknuter fylt med pistasjkrem, og toppet med grovhakkede nøtter. Pistasjkrem er en tradisjonell siciliansk dessertkrem bestående av kun 4 ingredienser: pistasjnøtter fra Sicilia, extra Virgin olivenolje, melk og sukker. Den er perfekt til desserter som iskrem, jordbær og fruktsalat. Yummi!

 

Risotto med trøffel

Risotto med trøffel. Laget med trøffelsalt, Phu Qouc pepper og parmesan. Toppet med Coltibouno Limited Edition - vår jubilemusolje. 

 

Oppskrift:

Finhakk sjalottløk og fres sammen med risotto ris og ca 2 ss olivenolje på middels varme. Rør godt til ris og løk er blank, ca 2 minutter. Tilsett litt hvitvin, og kok inn til vinen er absorbert. Gradvis tilsett 6,5 dl kokende vann eller kraft. La væsken absorbere mellom hver gang den tilsettes. Rør jevnlig til risottoen er ferdig kokt og har ønsket konsistens. Før servering rør inn 1 ss smør og revet parmesan. Smak til med trøffelsalt og pepper. Vi toppet vår risotto med en intens olivenolje - Coltibuono Limited Edition, Phu Quoc Pepper og frisk timian. 

 

 

Bruchetta

Baguette delt i tynne skiver, drysset med hvitløksolje, Provenceurter og Espelette chili. Stekt i ovn til de er sprø. 

 

Oppskift:

Skjær en baguette i tynne skiver på skrå. Dryss over olivenolje med hvitløk, Provenceurter og Espelette chili. Stekes på rist ved 200 grader i ca 5 minutter, eller til de er sprø. 

 

 

Hveteknuter

Hveteknuter fylt med pistasjkrem og toppet med hakkede nøtter. 

 

Oppskrift:

1⁄2 liter melk
150 gram smør

175 gram melis
50 gram gjær
1⁄2 ts kardemomme
Ca 750 gram hvetemel
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til 37 grader. Rør gjæren ut i den lunkne væsken, og bland så med hvetemel og kardemomme. Elt deigen til den er smidig.
Kjevle deigen til en leiv på 30 × 40 cm. Smør på med pistasjkrem, fordel den god utover. Brett leiven i to, slik at den blir 15 × 40 cm. Del i skiver på ca 2 cm bredde. Tvinn lengdene og slå en knute på dem.
Legg på stekeplate dekket med bakepapir og la de heve lunt i 1 time.
Dryss over litt grovhakkede nøtter og stek på 225 grader i 10 - 12 minutter. 

 

Wraps

Wraps med pestato Genovese, ruccola, spekeskinke og halvtørkede tomater. 

 

Oppskrift:

Smør tortillalefser med Pesto Genovese. Legg på spekeskinke, ruccola salat og strimler av halvtørkede tomater. Rull lefsene sammen, og skjær i biter på 3 cm. 

 

Nacho

Nacho er perfekt party-snacks og superenkelt å lage.

 

Legg nachochips på en stekeplate med bakepapir. Legg en skive salami på hver chips, deretter parmesan og til slutt Espelette chili. Stekes i ovn ved 180 - 200 grader til de er gylden. 

 

 

Pizza

Italiensk pizza med spekeskinke, pinjekjerner og ruccula. 

 

Bunn:
Ca 375 gram hvetemel/pizza mel
2 1⁄2 dl vann, ca 30 grader
Ca 1⁄2 pakke tørr gjær
1⁄2 ts salt
1 ss olivenolje, Hverdagsolje - Eleonas

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebollen. Tilsett olje og vann og elt deigen i ca 10 minutter. Juster mengde vann eller mel underveis ved behov. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

 

 

Pizzasaus:
1 liten løk
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss olivenolje
Ca 400 gram Tomatpassata
1⁄2 ts sukker (smak til)
1⁄2 ts Espelette chili
1⁄2 ts Tomatpulver
Salt og pepper


Fres løk og hvitløk i litt olje. Tilsett tomatpassata, sukker og krydder. La det hele småkoke minst 30 min. Smak til.

 

Kjevle ut pizzadeigen, og fordel sausen over bunnen. Ha på revet ost, fersk mozzarella og stek på 225 grader i ca 15 minutter. Topp pizzaen med spekeskinke, ruccola, pinjekjerner og olivenolje med basilikum. 

 

Pasta

Pasta med halvtørkede tomater, pestato og parmesan.


Velg din favoritt pasta og kok etter anvisning på pakken. Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen. Vend inn pestato med fersk paprika og smak til med urtesalt til pasta & salat og Phu Quoc pepper. Topp retten med halvtørkede tomater og parmesan. 

Sist endret - 09 mai 2017